Колику штету је Русија нанела терористима у Сирији

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловци Су-33 на палуби носача авиона "Адмирал Кузњецов"
Вишенаменски ловци Су-33 на палуби носача авиона Адмирал Кузњецов - Sputnik Србија
Пратите нас
Руске Ваздушно-космичке снаге су од почетка операције у Сирији уништиле више од 3.000 цистерни са горивом терориста и више од 200 фабрика за прераду и извлачење нафте, изјавио је заменик директора департмана за нове изазове и претње Министарства иностраних послова Русије Дмитриј Феоктистов.
Рушевине у близини Алепа - Sputnik Србија
Учешће Русије у рату против тероризма потврда да он може да се уништи

„Против терориста и њиховог финансирања можемо да се боримо уништавањем терористичке инфраструктуре, укључујући енергетску, на земљи. Од почетка операције у Сирији, руске Ваздушно-космичке снаге уништиле су више од 3.000 цистерни са горивом и више од 200 фабрика за прераду и извлачење нафте“, изјавио је Феоктистов новинарима у Риму.

Према његовим речима, приходи ДАЕШ-а су пали два пута, то признају и западни партнери Русије и генерални секретар УН, али ДАЕШ ипак наставља да постоји и добија приходе.

Како је навео дипломата, некад су они износили две милијарде долара, а данас, према различитим оценама, око 200 милиона долара.

Грађански рат који се у Сирији води између владиних трупа, са једне, и бројне опозиције и терористичких организација, са друге стране, бесни готово шест година. Русија је покренула своју противтерористичку операцију у Сирији 30. септембра 2015. на захтев сиријских власти.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала