Откривени детаљи: Путин звао Трампа, причали пола сата

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин током телефонског разговора са председником Таџикистана Емомалијем Рахмоном
Председник Русије Владимир Путин током телефонског разговора са председником Таџикистана Емомалијем Рахмоном - Sputnik Србија
Пратите нас
Телефонски разговор председника Русије Владимира Путина са америчким председником Доналдом Трампом трајао је око пола сата, пише „Волстрит џурнал“ позивајући се на неименованог америчког званичника упознатог са детаљима разговора.
Председник САД Доналд Трамп - Sputnik Србија
Састанак Путина и Трампа на самиту Г20 у Хамбургу

Путин и Трамп су синоћ телефоном разговарали о билатералним односима и важним међународним питањима, између осталог и о ситуацији на Корејском полуострву, саопштила је служба Кремља за односе са јавношћу. Два лидера су разматрала стварање „зона безбедности“ у Сирији и договорили се да све стране треба да предузму напоре како би се ставила тачка на страдања сиријског народа.

Председници су се сложили да је потребно наставити телефонске контакте и организовати лични састанак за време самита Г20, који ће се 7. и 8. јула одржати у Хамбургу.

Кремљ је истакао да је разговор „имао пословни и конструктивни карактер“. Бела кућа га сматра „веома добрим“.

„Телефонски разговор је трајао око 30 минута и њега је иницирао Путин“, пише лист позивајући се на званичника, који је истакао да током разговора није постигнут напредак.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала