Вучић одговара Харадинају: Злочинцима и силоватељима не пружам руку

© Tanjug / RADE PRELICАлександар Вучић на градилишту "Београда на води"
Александар Вучић на градилишту Београда на води - Sputnik Србија
Пратите нас
Брине ме ћутање Европе на оно што у последње време поручују Албанци, рекао је премијер Србије коментаришући поруку коју му је упутио Рамуш Харадинај „да се на игра са Албанцима“. Вучић је истакао да је Албанцима пружао руку, али да неће то да чини и са злочинцима и силоватељима.

Премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић је рекао да га не брину „опасни људи“, попут Харадинаја, већ ћутање Европе на оно што у последње време поручују Албанци, а што се не може другачије разумети него као претње „цепањем“ граница и рушењем на Балкану.

Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Харадинај Вучићу: Не играј се с Албанцима

Вучић је, у одговору на питање новинара о најновијим претњама Рамуша Харадинаја, њему лично да се „не качи с њим“ и да се „не игра са Албанцима“, рекао да те претње нису због њега, већ што виде „већу снагу, енергију и моћ српске државе“, а што, приметио је, по некима није никако смело да се догоди.

Изгледа да је свима дозвољено да кажу шта хоће, да лажу, као што је лаж данас у Бриселу да имамо неку војну базу у Нишу, а све те лажи су праћене и широким, али не многољудним, покретом у Србији оних којима је једино стало да они дођу на власт, а газде и налогодавци да буду задовољни.

Са Албанцима се, каже, не игра, напротив, пружао им је руку, али неће злочинцима и силоватељима.

Вучић је рекао и да ће Србија остати на европском путу, да ће радити на унапређењу нашег друштва, али да никога нећемо молити за отварање поглавља, нити претити рушењем и цепањем граница „као Албанци што су радили" да бисмо нешто добили заузврат.

Премијер је, одговарајући на питање новинара да ли у јуну очекује отварање нових поглавља, рекао да је на нама да радимо наш посао и да верује у будућност Србије.

Ивица Дачић - Sputnik Србија
Дачић о изјави Заева: Скандалозно! Што не нападне Раму и Тачија?!

Премијер је истакао да у свим земљама постоје демонстрације и протести, али да једино у Србији нема ограничења о месту и времену, да нема полицајаца, мада је, како каже, на нашим улицама убедљиво најмање људи, и да су ти демократски принципи и вредности они на којима Србија ради.

„А, да ли ће да отварају поглавља, то их никада нисам молио. Ако они то желе, желе, ако не желе, не морају то да учине. Ми да цепамо границе, рушимо на Балкану, као Албанци што су радили, ако им не дају визе, да уједињују Косово и Албанију, па мало Македонија, мало југ Србије… И све то слушате и трпите, и онда вам дође са "немој да се качиш са мном“, закључио је Вучић.

Одговарајући на питања новинара, Вучић је рекао да је обавештен да власти у Прешеву желе да му одузму захвалницу, која му је уручена када су изграђени породилиште и путеви новцем грађана Србије.

„Али, пошто не дам да отцепе тај део Србије, па ваљда треба да ми узму захвалницу. Ја мислим да се захвалнице пишу у историји, а не на парчету папира који добијете“, рекао је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала