Снимљен лажни напад хемијским оружјем у Сирији

© AP Photo / Save the Children Човек води двоје деце кроз рушевине у Источној Гути у Сирији
Човек води двоје деце кроз рушевине у Источној Гути у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
У Сирији су сарадници Ал Џазире снимили инсценирање још једне наводне употребе хемијског оружја сиријске војске против цивила. Наручилац и спонзор „представе“ је једна европска земља, рекао је за Спутњик војнодипломатски извор.
Жртве наводног хемијског напада у Идлибу - Sputnik Србија
Русија предала ОЗХО доказе да је напад у Идлибу инсцениран

„Ефикасност ТВ-спектакла ’белих шлемова‘, у којем се сиријске власти оптужују за напад сарином на цивиле у Хан Шејхуну, инспирисала је терористе да наставе да снимају лажне ’серије‘. Према информацији која је потврђена преко неколико канала, сарадници телевизијског канала Ал Џазира недавно су снимили лажну сцену наводног хемијског напада на цивиле од стране сиријске војске“, рекао је извор.

Он је рекао да је тридесетак ватрогасних возила и возила хитне помоћи, као и 70 мештана са децом који су превезени из избегличког кампа, искоришћено за снимање на три локације у провинцији Идлиб.

„Да би се добила природности снимка снимано је мобилним телефонима из неколико углова, као и квадрокоптерима. Након ’процеса снимања‘ сваком учеснику, укључујући и децу, филмска екипа је платила хиљаду сиријских фунти и предала пакете хране“, рекао је он.

„Вишеструко и истовремено постављање лажних снимака са ’вриштећим‘ коментарима на друштвеним мрежама требало је да се деси у наредних неколико дана (до недеље) према одвојеним наредбама аутора и спонзора филма у једној европској земљи“, додао је извор.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала