Руски амбасадор: Хтели би да нас виде како се кајемо за непостојеће грехе

© Ambasada RF u BiHАмбасадор Руске Федерације у БиХ Петр Иванцов
Амбасадор Руске Федерације у БиХ Петр Иванцов - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов рекао је да је манифестација „Бесмртни пук“ велико признање сећању на погинуле за слободу и отаџбину и да је то истински народна акција, чији је смисао да обједини људе на основу општих људских вредности.
Амбасадор Руске Федерације у БиХ Петр Иванцов - Sputnik Србија
Иванцов: Русија за јачање Српске у оквиру Дејтона (видео)

Иванцов је подсетио да је та акција започела пре пет година у Томску, у срцу Сибира, и да је током година стекла широки патриотски карактер, омогућивши свима да 9. маја одају почаст и поштовање подвигу славних предака.

„’Бесмртни пук‘ биће одржан и ове године у многим градовима, а први пут и у Бањалуци. Треба истаћи да ће манифестација овде имати неполитички друштвени карактер“, рекао је Иванцов за „Руски газету“.

Он је додао да је циљ те манифестације, између осталог, да се не дозволи искривљавање историје, што је постало уобичајено у савременом информативном рату.

„Без сећања на нашу славну историју, наша будућност неће бити боља. Нажалост, покушаји ревизија Другог светског рата врше се и на највишим нивоима“, истакао је Иванцов.

Према његовим речима, треба имати на уму да је циљ фалсификовања историје да се поделе руски народ и његови савезници по измишљеним националним и/или верским основама.

„При томе непријатељи наше земље хтели би да нас виде да се кајемо за непостојеће грехе, а под тим изговором могу се лако испоставити конкретни територијални и материјални захтеви“, указао је Иванцов.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала