Пацоли: Косово ће се суочити са немирима

© REUTERS / Hazir RekaПристалица опозиционих странака на Косову баца камен ка полицији на демонстрацијама у Приштини
Присталица опозиционих странака на Косову баца камен ка полицији на демонстрацијама у Приштини - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Алијансе за ново Косово Беџет Пацоли рекао је да уколико не дође до свестраначког консензуса око решавања проблема разграничења, Косово ће се суочити са напетостима и немирима, не искључујући могућност одржавања избора.
Приштина, Косово - Sputnik Србија
ЕУ: Демаркација границе Косова с Црном Гором услов за визну либерализацију

Пацоли каже да се мора променити приступ уколико се жели наћи решење за питање демаркације.

„Верујем да за разграничење постоји решење, али не са овим приступом. Решење је када постоји спремност на Косову, односно свих институција да реше овај проблем. До решења треба доћи, али са оваквом ситуацијом, са овим вођством, са данашњом политиком, са садашњим деловањем опозиције, за проблем демаркације нема решења. Демаркација ће изазвати проблеме, изазваће немире, узроковаће и изборе“, рекао је Пацоли за агенцију „Економија онлајн“.

Он је рекао да је влада погрешила кад је потписала споразум са Црном Гором о разграничењу, али да му се не свиђа ни приступ опозиције према том питању.

„Нисам био члан ниједне комисије о разграничењу. Гледао сам то са стране. Грешка је што је документ са Црном Гором потписан без претходног усвајања у парламенту. Данас опозиција драстично користи ту грешку. Не користи је за конструктивно решење, него на деструктиван начин. То је реалност“, рекао је Пацоли.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала