Нетанијаху: Где бисмо били данас да није било Црвене армије

© REUTERS / Ronen ZvulunБењамин Нетанјаху
Бењамин Нетанјаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Израела Бењамин Нетанијаху честитао је председнику Русије Владимиру Путину 72. годишњицу победе у Другом светском рату, нагласивши подвиге совјетске војске у борби против нацизма, наводи се у копији писма која је објављена на званичној страници израелског спољнополитичког ресора на Твитеру.
Војна парада у Москви поводом 72. годишњице победе у Великом отаџбинском рату, на Дан победе, 9. мај 2017. - Sputnik Србија
Дан победе: Дефиле 10.000 војника, тенкова и оклопних возила протутњало Црвеним тргом

„Херојска победа Црвене армије заувек ће бити овековечена у историји Јевреја као завршетак систематског прогона и уништавања Јевреја у Европи и као ослобођење преживелих из концентрационих логора у Пољској и Немачкој“, наводи се у честици.

„Тешко је претпоставити како би изгледао свет данас, да није било невероватнних жртава руског народа. Данас милиони људи у читавом свету намеравају да одају почаст оним смелим мушкарцима и женама који су се борили за ослобађање света од нацистичке тираније“, додао је Нетанијаху.

Он је нагласио да ће се Израелци такође придружити манифестацијама у част Дана победе. У част празника у земљи, као и прошле године, биће одржан марш у којем ће учествовати ветерани одевени у војне униформе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала