ВМРО: Заев повезан са косовским злочинцима, браћом Геци

© REUTERS / /Ognen Teofilovski Зоран Заев
Зоран Заев - Sputnik Србија
Пратите нас
Владајућа партија ВМРО-ДПМНЕ бившег премијера Николе Груевског, оптужила је данас лидера СДСМ-а Зорана Заева, претендента на премијерску функцију, да је ту странку претворио у криминално-мафијашку организацију, која је повезана са браћом Геци познатим по злочинима и криминалу на КиМ, преносе македонски медији.

У саопштењу ВМРО-ДПМНЕ се наводи да се посланик СДСМ-а Мухамед Зекири, иначе, десна рука Заева, фотографисао са браћом Геци, који су део криминалног подземља на Косову и Метохији о чему је, подсећају, писала штампа.

Протест у Скопљу - Sputnik Србија
ВМРО-ДПНЕ: Заев подржава провокације

Браћа Рустем и Хетем Геци, иначе бивши припадници ОВК, као и њихов рођак Сабит Геци, ухапшени су због сумње да су убили браћу Вехбија и Ганија Беришу у јуну 1999. године и терете се за ратни злочин против цивила.

Напад на браћу Бериша, чији је отац, како су писали медији, био сарадник српских обавештајних служби, извршен је испред болнице у Србици. Вехби је убијен на лицу места, а његовог брата, који је рањен пребачен у болницу, пронашли су нападачи и докрајчили га са четири метка.

У саопштењу се наводи да су медији ранији предочавали доказе о повезаности Заева са нарко-дилерима из Арачинова и Сеадом Рахићем, такође нарко-дилером из Тетова.

Зато, сматрају у ВМРО, Заев не може да успе са реализацијом „тиранске платформе“ без подршке криминалаца из подземља.

„Грађани се не слажу да Заев о трошку државе плаћа дугове нарко-мафији. СДСМ узалудно покушава да сакрије везу са нарко-мафијом која је блиска Заеву и његовим сарадницима“.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала