САД: Северна Кореја прети нашим савезницима, Русији и Кини

© AP Photo / Evan VucciПортпарол Беле куће Шон Спајсер током конференције за медије
Портпарол Беле куће Шон Спајсер током конференције за медије - Sputnik Србија
Пратите нас
САД сматрају да Северна Кореја прети њеним савезницима, као и Русији и Кини, изјавио је портпарол Беле куће Шон Спајсер и позвао међународну заједницу да утичу на Пјонгјанг уз помоћ санкција.
Ким Џонг Ун, севернокорејски лидер - Sputnik Србија
Пјонгјанг: Нова ракета може да носи велику нуклеарну главу

„Нема сумње да Северна Кореја наставља да представља претњу нашим савезницима, Јапану и Јужној Кореји, али и њеним суседима — Кини и Русији. Ми позивамо све земље региона, посебно Кину и Русију, да учине све што је могуће када су у питању санкције како бисмо решили ситуацију и вратили стабилност“, рекао је он.

Спајсер је додао да је председник САД Доналд Трамп био веома јасан када је рекао да рачуна на подршку од стране новоизабраног председника Јужне Кореје Мун Џе Ина.

Нешто раније су власти Северне Кореје саопштиле да је ракета, која је тестирана у недељу, нови тип средње-далекодометне балистичке ракете која може да понесе велику нуклеарну бојеву главу.

Севернокорејски вођа Ким Џонг Ун „обећао“ је нове нуклеарне и ракетне пробе и упозорио да би севернокорејско оружје могло да погоди и америчко копно и пацифичку обалу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала