Путеви под земљом: Будућност саобраћаја у граду (видео)

© YT/Nii ColasВожња тунелима под земљом
Вожња тунелима под земљом - Sputnik Србија
Пратите нас
Милијардер и иноватор Илон Маск похвалио се како напредује један од његових нових пројеката — мрежа путних тунела која ће решити проблем друмског саобраћаја у Лос Анђелесу.

Оснивач „Спејс икса“ и „Тесла моторса“ посветио је мало времена у свом заузетом распореду свом новом пројекту, названом „Боринг компани“. Маск намерава да ископа џиновску мрежу подземних тунела како би решио проблем гужви у Лос Анђелесу.

Амерички милијардер је убеђен да ће то бити модел транспорта који ће заживети у будућности и у другим градовима широм света.

На свом налогу на Инстаграму Маск је поставио фотографију једне од машина за копање тунела, коју је назвао Годо, алудирајући на драму Семјуела Бекета „Чекајући Годоа“.

„Теме за давање имена машинама за копање су песме и представе. Прва машина је Годо. Још чекам. Не знам зашто, када и где“, написао је на Твитеру.

Постављајући фотографије, Маск је истакао да ће мрежа тунела покривати читаво шире подручје Лос Анђелеса.

​Коначни план је да се аутомобили склоне са улица тако што ће на одређеним местима на надземним друмовима постојати платформе за њихово спуштање под земљу.

Када се возила спусте, у тунелу ће се превозити на специјалним шинским платформама брзином од 200 километара на сат.

„Не постоје ограничења колико нивоа тунела можете да имате. Најдубљи рудници дубљи су него што су највише зграде високе. То је тренутно најбоље решење за решавање саобраћајних проблема у градовима“, рекао је недавно Маск.

 

Извор: РТС

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала