Седео сам са Путином, лаж је да тражи сецесију РС

© Sputnik / Радоје ПантовићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да руски председник Владимир Путин није од њега тражио сецесију од БиХ, додавши да сецесија "није на дневном реду", али да не искључује могућност да се она деси једног дана.
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија
Додик писао СБ УН: Изетбеговић некажњено подрива Српску

"Седео сам с Путином и он није то тражио од мене. Лаж је да Путин то тражи, званични руски став је дејтонска БиХ", преноси Бета.

 Додик је изјавио да је члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић „урушио институције БиХ“ и да је „пролупао с тим својим ревизијама“

„Мислим да када он тврди да би поново покренуо ревизију тужбе није то прича само о ставу Бошњака, то је уперено и на Србију“, рекао је Додик, додајући да бошњачки политичари имају патолошку мржњу према свему што је српско, поготову РС.

„Морам им рећи да постоје државе и Србија и РС и имаће проблеме са таквим иницијативама, зато сам у праву кад кажем да мислим да је пролупао ако мисли да може да покреће било шта пред међународним судом. Процедуре кажу да мора да постоји сагласност три члана Председништва, он је против српских националних интереса“, рекао је Додик за Н1.

Члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је синоћ за регионалну телевизију Н1 да би пред Међународним судом правде поново покренуо поступак ревизије по тужби БиХ против Србије.

Изетбеговић је казао да би поново ушао у исти поступак, за који Н1 наводи да је подигао велику прашину на локалној али и регионалној политичкој сцени.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала