Подигнута оптужница против председника Бразила

© AFP 2023 / EVARISTO SAВ.Д. председника Бразила Мишел Темер
В.Д. председника Бразила Мишел Темер - Sputnik Србија
Пратите нас
Државни тужилац Бразила Родриго Жанот подигао је оптужницу против бразилског председника Мишела Темера због корупције и опструкције правосуђа.
Бразил, парламент - Sputnik Србија
Бразил: После Дилме на мети и други председник

Темер и сенатор Аисио Невес налазе се међу особама „које су покушале да спрече напредак истраге“, навео је тужилац у документу који је данас објављен, преноси АП.

Врховни федерални суд отворио је истрагу о оптужбама да је Темер одобрио покушај подмићивања једног сведока у великој истрази о корупцији која се води у Бразилу, објавио је ове недеље лист „Глобо“ позивајући се на наводе утицајног бизнисмена Џозела Батисте.

Темер је јуче одбацио позиве да поднесе оставку, наводећи да ће се борити против оптужби.

Он је раније признао да се састао са Батистом у марту, али је негирао наводе да је настојао да спречи сведочење председника парламента Едуардо Куња, наводи Ројтерс.

Како је пренео „Глобо“, Батиста је наводно снимио разговор са Темером о томе да треба подмитити Куњу, али лист не пише шта је Куња тражио заузврат.

Куња, некада утицајан члан Темерове владајуће странке, претходно је тврдио да има компромитујуће информације о политичарима који се доводе у везу са корупционашким скандалом у државној компанији „Птетробрас“.

„Глобо“ преноси да су Батиста и његов брат снимке предали тужилаштву како би добили споразум о признању кривице.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала