Порошенко прети Русији продужавањем европских санкција

© Прес-служба председника Украјине / Уђи у базу фотографијаПредседник Украјине Петро Порошенко
Председник Украјине Петро Порошенко - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Украјине Петро Порошенко изјавио је да је висок степен вероватноће да ће санкције Европске уније против Русије бити продужене.
Демонстранти носе заставе Украјине и ЕУ - Sputnik Србија
ЕУ: Кијев не сме да нарушава слободу мишљења

„Договорили смо се да, уколико Мински споразум не буде испуњен, постоји висок степен вероватноће да ће санкције Европске уније бити продужене. Важно је да је овај састанак одржан уочи самита Г7, где ће питање Украјине бити једна од главних тачака дневног реда, а ово питање ће бити и тема састанка ’Велике двадесеторице‘“, изјавио је Порошенко након разговора с немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Порошенко је, такође, саопштио да је с Меркеловом разговарао о сценарију притиска на Русију са циљем да се испуни Мински споразум.

„Знатан део времена био је посвећен координираним дејствима за имплементацију Минског споразума. Констатовано је да Русија не испуњава Мински споразум и да је потребно да разрадимо сценарио који би мотивисао Русију да седне за преговарачки сто и да испуни оно што је обећала. То се, пре свега, тиче компоненте безбедности, прекидања артиљеријске, минобацачке и тенковске ватре, повлачења тешке технике, ослобађања заробљеника и омогућавања ефикасне реализације минског процеса“, рекао је Порошенко.

Twitter

Пратите нас на Твитеру и први сазнајте оно што други прећуткују.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала