Мексичке власти желе да депортују држављанина Русије

© Фото : YouTube/alex gorАлексеј Макејев
Алексеј Макејев - Sputnik Србија
Пратите нас
Мексичке власти још увек нису тражиле никакву помоћ у депортацији држављанина Русије Алексеја Макејева, који је познат по објављивању екстремистичких снимака против Мексиканаца, изјавио је за Спутњик руски конзул у Мексико Ситију Дмитриј Болбот.

Раније данас је Национални институт за миграције у Мексику саопштио да ће тражити помоћ руског конзулата у процесу депортације Макејева. Депортација ће моћи да се изврши тек након истраге о напада на Макејева и његовим дрским поступцима који су претходили нападу.

„До сада нас мексичке власти нису контактирале поводом депортације“, рекао је Болбот.

Макејева су у суботу повредили становници Канкуна који су га напали због његових увреда и напада на Мексиканце, као и екстремистичких снимака објављених на интернету. Током сукоба убијен је један Мексиканац. Полиција истражује овај инцидент.

Макејев је у нападу задобио повреду мозга, парализован је и налази се у болници у коми изазваној лековима, додао је Болбот.

У међувремену је више од 7.400 особа потписало петицију покренуту на порталу „Чејнџ“ у којој се од мексичких власти тражи да депортују Макејева.

Болбот је рекао да је Макејев добио сталну боравишну дозволу у Мексику као избеглица, али да и даље има руско држављанство.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала