Републикански сенaтор: Сазнаћемо истину о Русији

© Fotolia / PozdeevvsАмерички Конгрес
Амерички Конгрес - Sputnik Србија
Пратите нас
Републикански члан Одбора за обавештајне послове Сената САД Џејмс Ланкфорд изјавио је да ће се истина сазнати на овај или онај начин, иако се бивши саветник председника САД за националну безбедност Мајкл Флин позива на заштите које гарантује Пети амандман у оквиру истраге о наводној умешаности Русије у председничке изборе прошле године.

Ланкфорд је на свом налогу на Твитеру навео да је Флиново право да се позове на своје уставно право против самооптуживања у оквиру истраге о наводној умешаности Русије у изборе 2016. године. 

„Потребне су нам чињенице, не спекулације и анонимни извори“, навео је Ланкфорд, пренео је АП.

Џејмс Коми - Sputnik Србија
Њујорк тајмс: Трамп тражио да Коми прекине истрагу о Флину

Флин је данас обавестио Одбор за обавештајна питања да се неће повиновати судском налогу којим је од њега тражено да поднесе документа и да ће се позвати на пети амандман америчког устава. 

Према петом амандману америчког устава, особа позвана да одговара пред законом може да се определи на ћутање, уколико она сама или њена одбрана мисли да је то у њеном најбољем интересу.

О овој одлуци известила је АП особа која је директно повезана са познавањем овог случаја, а која је под условом анонимности говорила о приватним интеракцијама између Флина и одбора.

Одлука Флина уследила је мање од две недеље након што је одбор издао налог Флину за предају документације у оквиру истраге о умешаности Русије у предизборну кампању америчког председника Доналда Трампа 2016. године. 

Правни стручњаци су навели да је мало вероватно да ће Флин предати лична документа без имунитета, зато што би се на тај начин одрекао неких права која су му законом гарантована.

Флин је претходно тражио имунитет од нефер суђења како би сарађивао са одбором, подсећа агенција.

Twitter

Пратите нас на Твитеру и први сазнајте оно што други прећуткују.

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала