Мистура: Устав мора да остане право сиријског народа

© REUTERS / Pierre AlbouyСпецијални изасланик генералног секретара УН за Сирију Стафан де Мистура након састанка у Уједињеним нацијама у Женеви
Специјални изасланик генералног секретара УН за Сирију Стафан де Мистура након састанка у Уједињеним нацијама у Женеви - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјални изасланик Уједињених нација за Сирију Стафан да Мистура рекао је да су се све стране у рату у Сирији договорилe да учествују у разговорима, који би требало да помогну при утемељењу новог Устава.

Мистура се обратио Савету безбедности УН преко видеа, рекавши да је задовољан тиме што су све стране спремне да се одржи седма рунда преговора, заказаних за следећи месец.

Кремљ, Москва - Sputnik Србија
Кремљ: Преговори о Сирији са много тешкоћа

Он је нагласио да УН не жели да испише нови Устав, јер то мора да остане право сиријског народа, преноси АП.

Мистура је рекао да је процес већ кренуо, након техничких састанака прошле недеље, између експерата УН и делегација опозиције и владе Сирије.

Мистура је такође навео да су зоне деескалација у одређеним деловима Сирије допринеле значајном смањењу насиља и повећању квалитета живота у земљи.

Међутим, како је додао, упркос прекиду ватре које се спроводи у Сирији, и даље стижу поједине информације да се борбене активности воде у Хами, Хомсу и Дамаску.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала