Девојчице Сафи (8) и Џорџина (16) прве познате жртве

© AFP 2023 / Paul ELLISОбожаватељке америчке певачице Аријане Гранде разговарају са новинарима након експлозије на концерту у Манчестер арени, 23. маја 2017.
Обожаватељке америчке певачице Аријане Гранде разговарају са новинарима након експлозије на концерту у Манчестер арени, 23. маја 2017. - Sputnik Србија
Пратите нас
Џорџина Каландер (16) је прва идентификована жртва терористичког напада на концерту Аријане Гранде у Манчестеру. Друга је осмогодишња девојчица.

Џорџина је у недељу, непосредно пред одлазак на концерт свог идола, на свом налогу на Твитеру написала да је толико срећна што ће видети Аријану Гранде, преноси британски портал „Метро“.

Последице експлозије у Манчестеру - Sputnik Србија
Хаос у Манчестеру: Експлозије на концерту, најмање 22 мртвих (видео, фото)

Њени пријатељи сада јој остављају опроштајне поруке на Твитеру, описујући је као дивну особу, са најдивнијим срцем и душом. „Недостајаћеш ми вечно, одмори се на лепшем месту него овом овде“, стоји у једној од порука.

Друга идентификована жртва је осмогодишња девојчица Сафи Роуз Русос, која је на концерт америчке поп звезде отишла са мајком и старијом сестром. Оне су збринуте у болници због повреда задобијених од шрапнела, а малена Сафи је подлегла повредама, преноси „Телеграф“.

​Претходно је у британским медијима и на друштвеним мрежама одјекнула вест о нестанку мале девојчице, али је касније стигла информација да је она међу жртвама.

Подсетимо, у терористичком нападу бомбаша-самоубице који се догодио синоћ у арени у Манчестеру на концерту америчке тинејџерске звезде Аријане Гранде погинуле су 22 особе. Међу страдалима има и деце. Одговорност за напад је преузео ДАЕШ.

​Концерту су углавном присуствовали тинејџери и деца, у пратњи родитеља, а многима се губи траг након експлозије и хаоса који је потом уследио. На друштвеним мрежама због тога је направљена група која помаже родитељима да пронађу несталу децу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала