Осим одрицања од конвенционалних производа који садрже шећер, као што су газирана пића и посластице, Аријел је искључила вештачке заслађиваче, сирупе, па чак и мед.
„Мислим да многи људи повезују шећер са кексом и колачима“, пише Аријел, „али заборављају да се шећер налази се у 74 одсто упакованих намирница, укључујући хлеб, сосове, тестенине итд“.
Али то не значи да ћете због одрицања од шећера и производа који га садрже морати да гладујете. Рецепти на које се ослањала Аријел имају различита укусна домаћа јела богата поврћем и протеинима. Међу њима је лосос са шпагетама, пиринач са карфиолом, сендвичи са грилованим поврћем, такос са плодовима мора и још много тога.
Одустајање од шећера не значи и одустајање од укусне хране. Истовремено, у обичном животу и не мислимо колико користимо шећер. Једемо га много више него што га тело тражи, што изазива болести срца, рака, гојазност и дијабетес.
Аријел радо дели рецепте и фотографије укусних и веома здравих оброка без додатог шећера. Међу фотографијама укусне хране су и оне на којима је она сама — освежена и весела после само месец дана након одрицања од лоших угљених хидрата.