Заев: Биће владе, трудимо се, бар због Брисела

© REUTERS / Ognen TeofilovskiЗоран Заев
Зоран Заев - Sputnik Србија
Пратите нас
Мандатар за састав нове владе и лидер СДСМ-а Зоран Заев изјавио је у Тетову да су у току преговори са свим албанским партијама о формирању нове владе и оценио да се они крећу у „позитивном смеру“.

„Преговори су у току са свим политичким партијама. Надам се да ћемо да заокружимо важне принципе који су интересу грађана Македоније и саме земље. Драго ми је што се ствари крећу у позитивном смеру“, рекао је Заев.

Зоран Заев - Sputnik Србија
Македонија: Све очи упрте у Заева

Он, међутим, није одговорио на питање новинара да ли би нова влада могла да буде формирана до краја недеље, пренела је МИА.

„Волео бих када би влада била формирана сутра. Трудимо се, ако не друго, ради Брисела, али верујем да квалитет захтева време. Оно што је важно је интерес грађана, да све буде прецизно договорено како бисмо могли да пошаљемо предлог о формирању владе парламенту“, рекао је Заев.

Како је раније пренето, Заев је, уочи састанка са лидером Алијансе за Албанце Зијадином Селом, најавио да ће данас или сутра започети разговоре са партнерским странкама о расподели мандата.

Села је на конференцији за новинаре, након разговора са Заевом, рекао ни он ни било ко из те странке није потписао никакве гаранције у вези са одрицањем од тзв. „тиранске платформе“.

Он, као и лидер Бесе, није искључио могућност да његова странка, односно Савез Албанаца не буде део владајуће већине.

 

Танјуг

Twitter

Пратите нас на Твитеру и први сазнајте оно што други прећуткују.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала