00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
И прадеда Виктора Троицког задужио Србију
06:55
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Александар Први Карађорђевић“
16:00
30 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Реалност је да се Партизан и Звезда боре за место у плеј-ину
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Розанов“
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Зачин који лечи зависност од слаткиша

CC0 / pixabay / Цимет
Цимет - Sputnik Србија
Пратите нас
Ретко ко од нас може да се похвали чињеницом да је имун на слатко и зато не можемо да одолимо колачима, чоколади, сладоледу, бомбонама и слично.
Штоперица - Sputnik Србија
Треба вам само шездесет секунди да откријете да ли сте здрави

Већина нас је и те како свесна да то није добро, првенствено за наше здравље, а затим и за нашу линију, међутим некако избегавамо тражење неке квалитетније алтернативе када нас „спопадне“ жеља за шећером.

А ако сте тренутно у потрази за једном, и те како ће вас занимати како на свету постоји зачин, који вам доказано помаже у лечењу зависности од слатког, а добра је вест и што га можда већ имате код куће. 

Ради се о цимету, тачније цејлонском цимету, здравијој варијанти обичног цимета.

Наиме, обични цимет садржи много више кумарина, супстанце која према последњим научним истраживањима у већим количинама може да изазове оштећења јетре.

Само пола кашичице цејлонског цимета смањује ниво шећера у крви, као и триглицериде и холестерол код особа које болују од дијабетеса типа 2.

Овај цимет помаже и код упала мишића и опуштања зглобова, али и побољшава пробаву, стимулише циркулацију крви и рад мозга и блокира производњу протеина у мозгу, који доводе до Алцхајмерове болести. 

Како се конзумира?

Додајте пола кашичице дневно у чај или кафу или га додајте у воћна и остала јела.

Извор: Индекс

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала