„Монтевидео”: Видимо се у Москви!

Орбита културе 27.05.
Пратите нас
Са глумцем Андријом Кузмановићем, капитеном српске фудбалске уметничке репрезентације која следеће недеље брани боје наше земље на светском фудбалском првенству за уметнике Арт фудбалу у Москви, разговарали смо о путовању у Русију, као и о актуелним пројектима на којима ради у позоришту и на великом платну.

У емисији „Орбита културе“ обележићемо прву деценију постојања издавачке куће која се наметнула озбиљношћу и квалитетом — реч је о „Архипелагу“, о ком разговарамо са његовим оснивачем, директором и главним уредником Гојком Божовићем.

Утиске са управо завршеног фестивала сатиричне приче са нама су поделили чланови српског афористичарског клуба и чланови фестивалског жирија Бојан Љубеновић и Александар Чотрић.

Да ли се назире крај реконструкције Позоришта Бошко Буха и да ли ентузијазам ансамбла овог театра проистиче из њиховог веровања у бајке, које и играју, покушали смо да откријемо у разговору са в. д. управника „Бухе“ Игором Бојовићем, и предесдником УО овог театра, Љубивојем Ршумовићем.

За љубитеље чувене серије „Твин Пикс“, која се после 27 година враћа на мале екране, истраживали смо како је загонетку скривену у питању „Ко је убио Лору Палмер“ редитељ Дејвид Линч учинио маестрално занимљивом, толико да потраје готово три деценије и да и после тога доживи наставак у виду нових епизода у којима, на радост многих поштовалаца ове серије, игра стара глумачка постава.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала