Везе са Русијом: Трамп формира центар за реаговање

© REUTERS / Jonathan ErnstПредседник САД Доналд Трамп маше посматрачима на самиту Г7 у Таормини на Сицилији
Председник САД Доналд Трамп маше посматрачима на самиту Г7 у Таормини на Сицилији - Sputnik Србија
Пратите нас
Бела кућа се припрема да оснује „оперативни центар“ чија је сврха реаговање на питања која се појављују у вези са истрагом о везама кампање председника САД Доналда Трампа са Русијом, преноси агенција Ројтерс, позивајући се на званичнике у администрацији председника.
Доналд Трамп - Sputnik Србија
Њујорк тајмс: Руски обавештајци утичу на Трампа преко саветника

Након Трамповог повратка са своје прве турнеје по иностранству његова администрација ће укључити додатно особље које ће се бавити питањима која се јављају током истраге. Она је поново постала актуелна тема након именовања специјалног тужиоца који је води, рекли су извори агенције.

Извор који је у контакту са Белом кућом рекао је агенцији да је Трамповој администрацији потребан нови структурни елемент који ће се фокусирати на „нову реалност“ у којој је потребно да се реагује на стална цурења информација у медије из органа реда и обавештајне заједнице и на питања која се у вези са тим постављају.  

У раду центра ће учествовати зет и саветник председника САД Џаред Кушнер, Трампов саветник за стратешке послове Стивен Бенон и бивши менаџер изборног штаба Доналда Трампа Кори Левандовски.

Министарство правде САД раније је именовало бившег директора ФБИ Роберта Милера за специјалног тужиоца за истрагу о такозваном „мешању Русије“ у америчке председничке изборе 2016. године. Америчке обавештајне агенције раније су оптужиле Русију за покушај да утиче на изборе. Русија је у више наврата негирала те оптужбе, а портпарол руског председника Дмитриј Песков назвао их је „потпуно неоснованим“.

 

Twitter

Пратите нас на Твитеру и први сазнајте оно што други прећуткују.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала