Полиција објавила снимке бомбаша из Манчестера

© AFP 2023 / Oli SCARFFПолиција патролира у близини Манчестер арене у Великој Британији
Полиција патролира у близини Манчестер арене у Великој Британији - Sputnik Србија
Пратите нас
Британска полиција објавила је снимке безбедносних камера на којима се види бомбаш-самоубица Салман Абеди, који је на поп концерту у Манчестеру усмртио 22 особе.

Истражитељи су такође објавили детаље о последњим Абедијeвим сатима и апеловали на грађане да изађу са било каквим информацијама о његовом кретању у данима пред напад.

© REUTERS / Police HandoutФотографија Салмана Абедија, бомбаша-самоубице из Манчестера, са безбедносне камере.
Фотографија Салмана Абедија, бомбаша-самоубице из Манчестера, са безбедносне камере. - Sputnik Србија
Фотографија Салмана Абедија, бомбаша-самоубице из Манчестера, са безбедносне камере.

У саопштењу полиције се наводи да је једно од последњих места на којима је био „стан у центру града, одакле је отишао у ’Манчестерску арену‘“.

​„У протеклих пет дана сакупили смо значајне информације о Абедију, његовим сарадницима, његовим финансијама, местима на којима је био, како је изграђен уређај и кована шира завера“, саопштили су начелник полиције Манчестера Јан Хопкинс и национални координатор за борбу против тероризма Нил Басу.

​„Наш приоритет је да схватимо шта је претходило том страшном догађају и да ли је више људи укључено у планирање тог напада.“

Велика Британија смањила је у суботу ниво претње од тероризма са „критичног“ на „озбиљан“, док власти наводе да је постигнут значајан напредак у истрази о нападу у Манчестеру.

Полиција је јуче ухапсила још две особе, чиме се број осумњичених у притвору попео на 11. Реч је о мушкарцима старости од 18 до 44 година.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала