Двојица терориста у новој Влади Заева

© AP Photo / Борис ГрданоскиЗоран Заев
Зоран Заев - Sputnik Србија
Пратите нас
Предлог мандатара и лидера СДСМ-а Зорана Заева за чланове будуће Владе изазвао је различите реакције у македонској јавности с обзиром на то да је реч о, како се наводи, мање или више познатим личностима који су већ били министри, посланици или председници општина, а међу њима су и један бивши припадник ОВК, као и један припадник ОНА.

Македонски портал „Телеграфи“ посебно апострофира бившег градоначелника Тетова Хазбија Лиција, који ће у новој Влади бити потпредседник за политички систем и односе у заједници, а бивши је командат ОВК за подручје Тетова.

Зоран Заев, лидер СДСМ - Sputnik Србија
Заев: Отворена врата за Бесу

Ипак, наводи се да се чини да је најконтроверзнија особа министар из редова ДУИ Садулах Дураку, који ће бити задужен за Министарство за заштиту животне средине.

Он је, како се наводи, такође био део структуре команде ОНА под називом Гејтс.

Његово име је повезано са искључивањем вентила на језеру Липково због чега је Куманово било готово два месеца без воде.

„Телеграфи“ пише да када се, међутим, погледају биографије предложених чланова Владе, уочљиво је да ће многи од њих управљати секторима који су у потпуној супротности са њиховим професијама.

Као пример се наводи доктор медицинских наука Бујар Османи који ће бити потпредседник Владе за европске интеграције.

Ивица Дачић - Sputnik Србија
Дачић: Скопље није пропитивало прекоокеанске амбасадоре

Та одлука је изненађујућа са обзиром на чињеницу да је он био успешан у Министарству здравља, а питање је како ће дужност обављати на плану европских интеграција, посебно у периоду када Македонија назадује на том плану.

„Телеграфи“ даље наводи пример Радмиле Шекеринске, која ће бити министарка одбране, иако сасвим добро познаје област европских интеграција. Она је, подсећа тај медиј, била заменица премијера у периоду када је Македонија добила статус кандидата за чланство у ЕУ.

Портал констатује да је у области одбране већина реформи већ спроведена по стандардима НАТО-а и чланство Македоније у Алијанси зависи од решавања спора са Грчком око назива државе.

Горан Сугарески ће бити надлежан за Министарство саобраћаја. То се сматра једним од најважнијих министарстава у којем је проток новца велики.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала