Вучић министрима: Мораћете да радите 24 сата дневно

© Tanjug / Раде ПрелићИвица Дачић, Александра Вучић и Зорана Михајловић на последњој седници Владе Србије којом је председавао Вучић.
Ивица Дачић, Александра Вучић и Зорана Михајловић на последњој седници Владе Србије којом је председавао Вучић. - Sputnik Србија
Пратите нас
На седници Владе Србије, којом је председавао последњи пут, Александар Вучић је министрима поручио да је рад у Влади прилика да покажу шта знају и посао који тражи посвећеност, а као опроштајни поклон дао им је књиге.

Одлазећи премијер и новоизабрани председник Србије одржао је последњу седницу Владе као њен председник и поручио да је задовољан и пресрећан што је обављао тај посао.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић амбасадорима ЕУ: Као председник радићу...

Мандатар за састав нове Владе још није познат, а спекулише се да ће највећи број министара задржати место и у новом кабинету.

Вучић је поручио министрима да је рад у Влади прилика да покажу све што знају и да је то посао којем морају бити посвећени 24 сата.

Он је рекао да су служили интересима Србије, енергијом, посвећеношћу, преданошћу превазилазили проблеме и остварили циљеве и додао да је пресрећан и задовољан што је са њима радио у Влади.

Према незваничним најавама, Вучић ће за два дана, 31. маја, положити заклетву и преузети дужност председника Србије.

До избора новог премијера, Владом би, у складу са законом, требало да председава први потпредседник Ивица Дачић, у својству вршиоца дужности премијера.

Још нисам одлучио ко ће бити премијер

Новоизабрани председник Србије Александар Вучић рекао је да још није сасвим одлучио ко ће бити будући премијер.

Вучић у Бриселу - Sputnik Србија
Вучић после састанка у Бриселу: Сви разумели, потребан мир

„Предстоје још разговори. За мене је прекосутра веома важан дан и хоћу да протекне свечано. Онда ћемо имати седницу партије коју још водим. Затим ћемо имати разговоре са коалиционим партнерима“, објаснио је Вучић.

Он је новинарима, након последње седнице Владе коју је водио као премијер, истакао да све иде својим током у складу са роковима и датумима, како је обећао.

Такође је казао да ће се сутра похвалити са одличним економским резултатима.

Истакао је и да ћемо после пола године имати суфицит у буџету.

Србија је, како је додао, уз три или четири земље једна од ретких у Европи која ће имати суфицит.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала