У инат Ким Џонг Уну: САД успешно тестирале балистичку ракету

© Flickr / National Museum of the U.S. NavyАмеричко тестирање ракете у Атланском океану
Америчко тестирање ракете у Атланском океану - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчка војска је јуче успешно тестирала ракету, намењену за пресретање интерконтиненталних балистичких ракета, јавила је агенција за противракетну одбрану земље.
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун током војне параде на 105. годишњицу рођења Ким Ил Сунга у Пјонгјангу - Sputnik Србија
Ракетна проба — поклон-пакет „Јенкијима"

Тестиран је тзв. копнени систем противракетне одбране. Ракета-пресретач која је лансирана са базе Ратне морнарице Ванденберг, у држави Калифорнији, погодила је симулирану непријатељску интерконтиненталну ракету која је кренула са Маршалових острва.

„Према прелиминарним подацима тестирање је постигло првобитни циљ, званична лица која се баве програмом наставиће да оцењују перформансе система на основу телеметрије и других података, добијених током тестирања“, наводи се у саопштењу.

Тестирање је изведено у позадини честих лансирања ракета са територије Северне Кореје. 

Према подацима из отворених извора, комплекс америчке противракетне одбране ГМД почео је са радом 2015. године. Он је предвиђен за пресретање интерконтиненталних ракета и њихових бојевих глава у космичком простору. У овом тренутку, ради заштите континенталне територије САД, на Аљасци и у Калифорнији је распоређено 30 ракета-пресретача, а планирано је да још 15 ракета буде завршено ове године.

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала