Дачић: Србија и Русија пријатељи заувек

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Београд је заинтересован за ширење сарадње са Москвом у енергетици и повећању трговинске размене, изјавио је вршилац дужности премијера Србије Ивица Дачић на Петербуршком међународном економском форуму.
Ивица Дачић - Sputnik Србија
Дачић: Србија неће променити однос према Русији

„Република Србија придаје веома велики значај економској сарадњи са свим важним светским играчима. Ми смо веома заинтересовани за веће присуство страних компанија, страног капитала на српском тржишту“, рекао је Дачић у Санкт Петербургу.

Према речима вршиоца дужности премијера, није тајна да је Русија стратешки, политички, економски и један од водећих трговинских партнера Србије и да Руска Федерација улази у ред водећих инвеститора у економију Србије.

„Србија је заинтересована за наставак позитивне тенденције и жели интензивирање сарадње са Русијом у сфери енергетике, повећања обима трговинског промета и проширења номенклатуре робе која учествује у њој, као и да се заврши реализација постојећих и започну нови инфраструктурни пројекти“, констатовао је Дачић.

Он је додао да Србија никад неће увести санкције Русији, нити ће променити политику војне неутралности.

„Као што је познато, Русија и Србија су традиционални пријатељи и савезници. У том правцу ћемо се и даље кретати. Србија никад неће увести санкције против Русије. То за нас није само политичко, већ је и морално питање. За нас пријатељи остају пријатељи заувек“, нагласио је он.

Дачић је започео обраћање на руском, уз аплауз и истакао да му је нарочита част што као шеф српске делегације учествује на овогодишњем форуму, који је прилика за оснаживање свеукупних економских односа Србије и Русије.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала