Захарова: Русија неће да се упушта у информациони рат

© Sputnik / Рамиљ Ситдиков / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова на штанду МИА „Русија севодња" на Петербуршком међународном економском форуму
Марија Захарова на штанду МИА „Русија севодња на Петербуршком међународном економском форуму - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија се неће упуштати у информациони рат и неће стварати своје лажне вести као противтежу онима које шири Запад, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова наступајући током Међународног економског форума у Санкт Петербургу.
Телевизијска водитељка Ен-Би-Си Њуза Меган Кели на пленарном заседању Међународног економског форума у Санкт Петербургу - Sputnik Србија
Да ли сте полудели: Како је лепа америчка водитељка „истерала Путина из такта” (видео)

„Наравно, никакве своје лажне новости или свој дезинформациони арсенал нећемо стварати. То је стопроцентно. Због тога што је то пут који никуда не води, питање није ко ће победити у том рату“, рекла је Захарова. 

Према њеним речима, ова ситуација може се упоредити с нуклеарним оружјем, а „нуклеарни рат је немогуће добити“. 

„И информациони рат је немогуће добити, јер су његове жртве обични људи. Завршиће се тиме што ће се људи једноставно окренути од традиционалних средстава за масовно информисање и тражити некакве своје алтернативне изворе. То није добро и није лоше, питање је само да ли су представници медија спремни за то“, закључила је Захарова. 

На званичној интернет страници Министарства иностраних послова Русије постоји специјални одељак посвећен лажним вестима о Русији. 


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала