Олујно невреме у Пожеги и Прибоју - бујица однела краву, аутомобил...

Пратите нас
Олујно невреме и обилна киша погодили су данас по подне Пожегу и Прибој. У Пожеги је поплављено више десетина домаћинстава. Гром је изазвао пожар на два објекта.

Ватрогасци су на терену и интервенишу. Подрумске просторије, али и приземље у десетинама домаћинстава су поплављени, јавио је РТС. Невреме праћено обилним падавинама, које је у четвртак увече захватило Прибој, причинило је огромне штете на путној инфраструктури у руралном делу општине, због чега је јутрос проглашена ванредна сутуција.

У Штабу за ванредне ситуације Прибоја кажу да је штета причињена на инфраструктури у две трећине општине и да је најтежа ситуација у селу Саставци, где су набујала Сутјеска и Касидолски поток однели два моста.

Све што је било поред набујалих потока и река је уништено. У селу Обарде, од удара грома изгорела је штала, док је у домаћинству Миће Новаковића у селу Замрштен бујица однела шталу, краву, гаражу и аутомобил. Председник Скупштине општине Прибој, Борис Мрдовић, изјавио је да су сви општински функционери и службе, као и радници јавних и комуналних предузећа од јутрос на терену, како би се утврдила причињена штета, и санирало оно најхитније. Мрдовић је рекао да је регионални пут Прибој—Пљевља, у месту Саставци, захваљујући предузећу „Путеви Ужице“, привремено оспособљен, као и пут Прибој—Касидол.

„Све екипе предузећа ’Путеви Ужице‘ и Јавног предузећа Дирекција за уређење грађевинског земљишта Прибој, на терену су како би санирали последице настале невременом“, рекао је Мрдовић и додао да је штаб у сталном заседању. Због изливања потока поједини локални путни правци на сеоском подручју тренутно су одсечени.

А ево како је изгледало невреме у четвртак у Књажевцу. Судећи према кадровима које је мобилним телефоном снимио Иван Ранђеловић, најтежа ситуација била је у Штрпцу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала