Путин открива зашто је напустио КГБ (видео)

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички телевизијски канал „Шоутајм“ 12. јуна ће почети да приказује документарни серијал Оливера Стоуна о руском председнику Владимиру Путину. Стоун је посећивао Русију и разговарао с Путином. Једна од тема разговора америчког режисера и руског председника били су шпијунажа у САД и Русији, и Едвард Сноуден.
Председник Русије Владимир Путин током интервјуа за лист Фигаро - Sputnik Србија
Оливер Стоун пита Путина — колико пута су хтели да Вас убију (видео)

Стоун: Ви, као бивши сарадник КГБ-а, мора да из дубине душе мрзите то што је Сноуден учинио?

Путин: Не, уопште. Сноуден није издајник. Он није издао интересе своје земље и није дао другој земљи ниједну информацију која би нанела штету његовом народу.

Стоун: А ви се слажете с оним што је учинио?

Путин: Не.

Стоун: Сматрате да је Агенција за националну безбедност отишла предалеко?

Путин: Наравно да мислим тако. У том смислу је Сноуден у праву. Али ви сте ме питали, а ја сам вам директно одговорио: сматрам да он, ипак, није смео то да уради. Ако му се нешто није допадало на том послу на који су га позвали, требало је једноставно да поднесе оставку и то је све. А он је отишао даље… То је његово право. Али, ако сте ме питали да ли мислим да је исправно или није, моје мишљење је да није. 

Амерички режисер Оливер Стоун током интервјуа - Sputnik Србија
Оливер Стоун: Само Русија може да се супротстави Америци

Стоун: Говорите да није требало да прича о масовној шпијунажи сарадника Агенције за националну безбедност и да је због својих принципа требало да дâ отказ, као што је Владимир Путин дао отказ у КГБ-у? 

Путин: Да. Нисам о томе размишљао, да. Дао сам оставку због тога што се нисам слагао с дејствима владе. Покушај државног преврата… Нисам хтео да останем у специјалној служби у то време.

Стоун: Говорите да се слажете с тим да је Агенција за националну безбедност отишла предалеко. А шта мислите о шпијунирању руских специјалних служби?

Путин: Мислим да оне добро раде. Наше специјалне службе раде искључиво у оквирима постојећег законодавства. То је прво. Друго: ипак није у реду пратити савезнике (ако их заиста сматрате савезницима, а не вазалима), то подрива поверење. У крајњем исходу, дакле, то наноси штету сопственој националној безбедности. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала