Једна зла црта повезује Трампа и Милошевића

© AP Photo / Gerry BroomeАмерички председнички кандидат Демократске партије Хилари Клинтон
Амерички председнички кандидат Демократске партије Хилари Клинтон - Sputnik Србија
Пратите нас
Некадашња америчка државна секретарка и неуспешна кандидаткиња Демократске партије за председника САД Хилари Клинтон упоредила је шефа Беле куће Доналда Трампа са Слободаном Милошевићем, за којег је рекла да је био човек који је подстицао етничко чишћење током рата у БиХ.

Она је у обраћању публици на њујоршком „Бук експо 2017“, одржаном протекле недеље, изјавила да Трамп има ту црту да „запали суседа против суседа“, баш као што је то, по њеном мишљењу, радио Слободан Милошевић, за којег је рекла да је био „зли диктатор“, преноси Н1.

Хилари Клинтон и Доналд Трамп - Sputnik Србија
Трамп „испрозивао“ Хилари

Клинтонова је додала да Трамп жели да види тај пламен мржње, баш као што се видело код бројних масакара у свету, споменувши и масакр у Руанди, где је убијено више од 800.000 људи.

Супруга некадашњег америчког председника Била Клинтона је казала и да је Трампова администрација „абнормална“, као и да је с правом забринута за будућност Америке, јер његова администрације може да нанесе „трајна оштећења америчким институцијама“.

Она је, између осталог, напала и Трампове присталице, називајући их људима који стално „подстичу неко негодовање“.

Бивша државна секретарка САД је рекла да је деловање попут Трамповог веома опасно.

„Да, видели смо то у Босни, и у Руанди, али и у другим земљама. Углавном, то су земље где политички лидери делују само због личног интереса, личне политичке идеологије, похлепе…“, рекла је она.

У обраћању је поменула и Русе, који су оптуживани да су хаковали електронску пошту Демократске партије, и додала да јој је то било болније од свих увреда које је добила од Трампа.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала