Ово је истина о америчком укидању санкција Русији

© REUTERS / Mike SegarАмбасадорка САД у УН Ники Хејли говори у Савету безбедности УН у Њујорку
Амбасадорка САД у УН Ники Хејли говори у Савету безбедности УН у Њујорку - Sputnik Србија
Пратите нас
САД намеравају да оставе на снази санкције против Русије, упркос гласинама о њиховом ублажавању, изјавила је америчка амбасадорка у УН Ники Хејли. Вашингтон ће настојати да сарађује са Русијом када је то могуће, али ће наставити да критикује Кремљ због његових „погрешних поступака“, додала је она.
Кремљ - Sputnik Србија
Кремљ о америчким санкцијама: Стара песма

Упркос гласинама да Бела кућа разматра могућност ублажавања санкција, САД планирају да „чврсто“ задрже санкције против Русије као одговор на акције Кремља у Украјини, изјавила је Ники Хејли, преноси „Политико“.

„Намера нам је да чврсто оставимо на снази санкције када је у питању Украјина. О томе сам јавно говорила и ми ћемо наставити то да говоримо“, истакла је Хејлијева. Она је додала да „не може да потврди да је Трампов саветник Џаред Кушнер покушао да искористи Амбасаду Русије за тајне преговоре са Кремљом“.

У једном другом интервјуу Хејлијева је изјавила да ће САД „наставити да критикују Русију уколико то буде потребно“.

„Истовремено, трудимо се да преговарамо о томе како да боље сарађујемо у сиријском сукобу. Ми са њима сарађујемо у противтерористичким активностима. Али ако будемо видели да је Русија учинила нешто погрешно, ми ћемо им то саопштити“, нагласила је Хејлијева.

„Међународна заједница је забринута што се Русија меша у све њихове изборе. Они су забринути из више разлога. Због тога ћемо наставити да их посматрамо. Када будемо могли са њима да сарађујемо, покушаћемо то да урадимо, али када не будемо могли, онда ћемо држати ситуацију под контролом“, закључила је Хејлијева.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала