У ЕУ услаглашено продужавање санкција Криму

© Sputnik / Vasiliy BatanovКрим
Крим - Sputnik Србија
Пратите нас
Стални представници земаља-чланица Европске уније договорили су се да санкције Криму буду продужене на годину дана, али се формална одлука очекује 19. јуна, рекао је извор у Савету федерације.
Региони Русије, Крим - Sputnik Србија
Америчка делегација: Санкције Криму убрзо ће бити ублажене

„Стални представници данас су усвојили одлуку о продужавању санкција на годину дана, без промена. Ако се ништа не промени, Савет за иностране послове ће ову одлуку одобрити на следећем заседању 19. јуна“, рекао је саговорник агенције. 

Он је навео да ће шефови дипломатије формално одобрити да санкције буду продужене, без разматрања. Текућа ограничења полуострву важе до 23. јуна.

Санкције Криму уведене су у јуну 2014. године. Ограничења су почела забраном увоза робе без украјинских сертификата у ЕУ, а касније је ЕУ забранила извоз велике количине робе на Крим и потпуно забранила инвестирање у економију полуострва.

САД и ЕУ увели су санкције великом броју посланика с Крима. У Вашингтону су у више наврата саопштили да остављају на снази санкције у вези с уједињењем Крима, док год је полуострво под контролом Русије. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала