Похвала из Пентагона: Руси пресрећу „безбедно и професионално“

© AFP 2023 / JOYCE NALTCHAYANПентагон
Пентагон - Sputnik Србија
Пратите нас
Авион Б-52 био је на „уобичајеној мисији“ у међународном ваздушном простору изнад Балтика, када га је пресрео руски авион, саопштио је данас портпарол Пентагона Џеф Дејвис.

Дејвис је додао да за сада нема информација о томе колико се руски авион приближио америчком, али је навео да „огромну већину“ оваквих пресретања руска авијација изводи „безбедно и професионално“. 

Раније данас је саопштено да је руски авион Су-27 полетео да би пресрео амерички бомбардер Б-52 изнад Балтика и испратио га док се не удаљи од границе Русије. Авион се након тога вратио у своју базу, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Шестог јуна је руска контрола ваздушног простора изнад неутралних вода Балтичког мора детектовала ваздушну мету која је летела дуж државне границе Русије. За пресретање мете у ваздух је подигнут ловац Су-27 дежурних снага противваздушне одбране Балтичке флоте“, наводи се у саопштењу.

„Посада руског Су-27 која се приближила ваздушном објекту на безбедну удаљеност, идентификовала га је као амерички стратешки бомбардер Б-52 и почео да га прати“, пише у саопштењу.

Након удаљавања америчког бомбардера од граница Русије ловац Су-27 се безбедно вратио у своју базу.

 

Twitter

Пратите нас на Твитеру и први сазнајте оно што други прећуткују.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала