Кога је словеначки агент шпијунирао на Охридском језеру

© Фото : PixabayДрон
Дрон - Sputnik Србија
Пратите нас
Словеначка телевизија ПОП известила је да је агент словеначке обавештајне службе ухапшен у Македонији зато што је правио видео-снимке дроном у близини викендице македонског председника Ђорђа Иванова на Охридском језеру.

Словенац се македонској полицији средином априла, када је приведен, представио као агент безбедносне обавештајне службе Словеније, идентификујући се картицом чланства у НАТО-у, преноси СТА.

Влада Републике Македоније - Sputnik Србија
Скопље не тражи повлачење саветника Амбасаде Србије

Он је полицији рекао да је био на мисији у Напуљу (Италија), а да је у Македонију дошао приватно, додавши да је дрон био у његовом приватном власништву и да је њим управљао играјући се са својим дететом.

Према медијским наводима, македонска полиција одмах је привела Словенца и запленила његова документа и дрон и осумњичила га за шпијунажу обавештавајући Министарство спољних послова Словеније о догађају.

Словеначко министарство одбране потом је контактирало македонске власти, након чега је Словенац добио назад своја документа и дрон и ослобођен је уз новчану казну од 500 евра.

Он је, како се наводи, одмах по ослобађању напустио Македонију, а према наводима телевизије ПОП, Министарство одбране Словеније инсистира на томе да он није био на тајној мисији у Македонији.

 

Танјуг    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала