Званични Катар нема везе с новим лажима о „руским хакерима“

© Fotolia / iPicsНоћни поглед на Доху, престоницу Катара
Ноћни поглед на Доху, престоницу Катара - Sputnik Србија
Пратите нас
Тврдње о умешаности „руских хакера“ у напад на катарску информативну агенцију нису потекле од званичних извора у Катару, саопштила је данас Амбасада Катара у Русији.

„У последње време Катар је под активним информационим нападом. Информације о умешаности руских хакера у напад на сајт катарске новинске агенције, које је пренео амерички телевизијски канал Си-Ен-Ен, нису потекле ни из једног званичног катарског извора“, наведено је у саопштењу. 

Руски траг у катарској кризи - Sputnik Србија
„Руски траг“ у катарској кризи

Раније је телевизијски канал Си-Ен-Ен, позивајући се на неименоване изворе упознате с током истраге, саопштио да САД сумњиче „руске хакере“ за напад на сајт информационе агенције у Катару, који је испровоцирао скандал у региону. 

Телевизијски канал је навео да је циљ напада било стварање напетости између САД и њихових савезника, пре свега Катара. Нису наведени никакви докази за ове тврдње. 

У Амбасади Русије у Катару је саопштено да јој се Доха званично није обраћала поводом наводне умешаности хакера из Русије у избијање скандала између Катара и низа арапских земаља.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да је саопштење Си-Ен-Ена нова лаж која се објављује с позивањем на „неименоване изворе у неименованим одредима у некаквој обавештајној служби“. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала