Ако испричам све о браку са Дајаном, нико ми неће веровати

© REUTERS / Clodagh KilcoyneБритански принц Чарлс у дворцу Хилсбороу у Северној Ирској
Британски принц Чарлс у дворцу Хилсбороу у Северној Ирској - Sputnik Србија
Пратите нас
Брак принца Чарсла и принцезе Дајане био је „грчка трагедија“. За то се сазнало након што је Фондација „Роналд Реган“ дозволила приступ архиви преписке принца Чарлса са својом пријатељицом Ненси Реган, женом тадашњег америчког председника.
Принц Чарлс - Sputnik Србија
Суд одобрио отварање тајних писама принца Чарлса

Током деведесетих година прошлог века он је отворено говорио Ненси Реган о детаљима из свог породичног живота.

„Нико не може заиста да схвати шта то све значи, све док се то не догоди њему самом. Ово је као грчка трагедија и сигурно би било одлична представа“, преноси његово писмо „Дејли мејл“.

Своје стрепње уочи десете годишњице брака он је забележио пишући да „излази читава серија књига на ту тему“ и изразио је забринутост због њиховог садржаја.

Он је такође обећао да ће „једном“ својој пријатељици испричати „целу причу, али она је тако ужасна да ће само мали број људи који нису очевици догађаја моћи да верује у њу“. То је написао 11 година после склапања брака, 21. јуна 1992. године.

Дајана Спенсер је 15 година била супруга наследника британске круне.

„То је било тако страшно“, пише о свом браку принц Чарлс.

Принц Чарлс на Дунаву - Sputnik Србија
Принц Чарлс на лепом плавом Дунаву

Писма су дуго чувана у кругу породице Реган, али су након смрти Ненси Реган у марту 2016. године предата библиотеци Фондације „Роналд Реган“ у Калифорнији. Сам бивши председник и његова супруга инсистирали су да сви њихови лични папири треба да буду објављени.

Лејди Ди је погинула у саобраћајној несрећи у Паризу 30. августа 1997. године. Године 2008. британски суд донео је пресуду: Дајанина смрт десила се због „немара“ возача Анрија Пола.

Он је, наводно, возио пијан и под утицајем антидепресива и изгубио је контролу над возилом при брзини од 120 километара на сат током проласка кроз тунел Алма. 

Смрт Лејди Ди била је неизбежна зато што она у том тренутку није имала сигурносни појас када је „мерцедес“ муњевитом брзином ударио у стуб.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала