Стоун открива зашто је снимио филм баш о Путину

© AP Photo / Invision/Evan AgostiniРежисер Оливер Стоун
Режисер Оливер Стоун - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички режисер Оливер Стоун изјавио је да својим филмом о председнику Русије Владимиру Путину покушава да не допусти даље погоршање односа између Русије и САД.
Владимир Путин - Sputnik Србија
Кога Путин зна боље — америчког специјалца или лепу водитељку?

Од понедељка се у САД на кабловској телевизији „Шоутајм“ емитује Стоунов документарни филм „Интервју са Путином“, на ком је режисер радио две године.

У интервјуу који је дао магазину „Стар трибјун“ о циљу свог филма Стоун је изјавио: „То је критично важно за Америку — да схвати другу тачку мишљења“.

„Заинтересован сам да се спречи даље погоршање односа“, рекао је он.

Стоунов филм, чији су одломци већ познати јавности, режисеру је донео бројне критике од стране низа медија у САД. Аутора оптужују за проруску позицију и симпатије према руском председнику. Раније су Стоуна оптуживали за антиамериканизам због филма о конфликту у Украјини, као и због интервјуа са лидерима Кубе и Венецуеле, Фиделом Кастром и Угом Чавезом.

Стоуна су питали и за мишљење о интервјуу који је прошле недеље од руског председника узела новинарка Ен-Би-Сија Меган Кели.

„Мислим да је она била атрактивна и да је постављала оштра питања, али није могла да полемише са њим (Путином) и да му се супротстави, јер много тога није знала“, рекао је Стоун, нагласивши да је, за разлику од ње, руски председник „знао о чему говори“.

Стоун је за стил њеног интервјуа рекао да је „као из митраљеза“, алудирајући на велики број питања.

 

Twitter

Пратите нас на Твитеру и први сазнајте оно што други прећуткују.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала