Живот му је висио о концу, а онда се појавио добри ловац

Пратите нас
Да је ова прича настала из Ћопићевог пера, носила би назив „Срећко“. Тако је названо мече, које су у околини Петровића, код Источног Новог Сарајева, спасили ловци Ловачког друштва „Требевић“.

У Петровићима се данима чуло завијање. Нико није слутио шта је у питању све док радници Електродистрибуције нису угледали незаштићено младунче. Мечке ни на видику.

Одмах су обавестили ловце, који су кренули у вишечасовну потрагу.

„Најближи од свих је био наш члан Огњен Генго који је отишао у шуму, тражио и нашао младо мече које је стварно било у изузетно тешком стању. Било је полуживо и измрцварено. Узео га је у наручје и одмах пребацио до ветеринарске станице“, прича Ненад Јанковић, секретар Ловачког друштва Требевић из Источног Новог Сарајева.

Ветеринари су се нашли у чуду када се ловац појавио на вратима. Нису оклевали. Истрајношћу, спасили су живот тромесечног младунчета.

Мече је преживело, а ветеринар и ловци одлучили су да му дају име.

„Размишљали смо и у договору са људима из ловачког друштва закључили, пошто је спасено у задњи час, да му дамо име Срећко“, испричао је ветеринар Милан Бећаревић.

Не зна се шта се догодило са Срећковом мајком. После опоравка, ловци ће, у сарадњи са Министарством, младунчету пронаћи ново станиште.

 

РТРС

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала