Пентагон: Улога Русије за мир у Сирији врло важна

© Sputnik / Министарство одбране РФПрипадници руског Министарства одбране уклањују мине у историјском делу Палмире.
Припадници руског Министарства одбране уклањују мине у историјском делу Палмире. - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране САД позитивно оцењује улогу Русије у Сирији због њених контаката с властима у тој земљи и очекује да ће Москва и даље својим савезницима преносити став Вашгинтона, изјавио је портпарол Пентагона Џеф Дејвис.

Он је прокоментарисао инцидент који се у четвртак догодио у Сирији, када је коалиција на челу са САД бомбардовала владине снаге које су, како тврде Американци, угрожавале савезнике САД у региону.

Председник Сирије Башар Асад - Sputnik Србија
Асад: Сирији би могла затребати руска помоћ и на земљи

„Русија је одиграла врло корисну улогу и мислим да је стишавање које видимо у великој мери постигнуто захваљујући њеним напорима“, рекао је Дејвис. 

Он је подсетио да САД немају контакте с сиријском владом и формацијама које је подржавају, због чега се америчка војска обраћала Русији с молбом да „пренесе саопштење“.

Говорећи о ситуацији у Сирији, Дејвис је рекао да ће САД примењивати силу против сиријских владиних снага само у самоодбрани. 

„Нећемо нападати никога осим ДАЕШ-а, док неко не нападне нас. Радићемо то само у циљу самоодбране“, рекао је Дејвис и нагласио да је управо то био разлог за ваздушне нападе на владине снаге у области града Танф на југу Сирије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала