Преокрет у Британији: Терези Меј рука спаса стигла у последњи час

© REUTERS / Kevin CoombsПремијерка Велике Британије Тереза Меј
Премијерка Велике Британије Тереза Меј - Sputnik Србија
Пратите нас
Британска премијерка Тереза Меј верује да иако конзервативци нису освојили већину на ванредним парламентарним изборима може да формира владу, и данас ће отићи у Бакингемску палату да од краљице за то затражи одобрење.
Британска премијерка Тереза Меј - Sputnik Србија
Челичење Терезе: Била је храбра, али ово није очекивала

Како је објавио Даунинг стрит, Мејова ће се ускоро састати са краљицом, пренеле су агенције. Она ће, како се очекује, именовати касније данас министре у новој влади, објавила је телевизија „Скај њуз“ позивајући се на неименоване изворе.

Мејова верује да, иако конзервативци нису освојили већину на ванредним парламентарним изборима, може да формира владу и данас ће отићи у Бакингемску палату да од краљице за то затражи одобрење.

 „Скај њуз“ је јавио да ће Демократска унионистичка партија (ДУП) Северне Ирске подржати владајуће конзервативце британске премијерке у формирању владе. Према последњим прелиминарним резултатима, конзервативци су освојили 318 места у парламенту, а лабуристи 261. За већину у парламенту потребно је 326 места.

Ципеле Терезе Меј - Sputnik Србија
Она тврди да је имала м**а да распише изборе

„Скај“ додаје да ДУП сматра да није потребно да имају склопљен коалициони споразум.

Претходно је објављено да Мејова верује да, иако конзервативци нису освојили већину на ванредним парламентарним изборима, може да формира владу и ускоро ће отићи у Бакингемску палату да од краљице за то затражи одобрење.

Конзервативци су за потпуни раскид са ЕУ без обзира на то да ли може да се постигне задовољавајући договор о излазу, док су либералне демократе обећале бирачима други референдум о томе да ли ће прихватити договор са Бриселом.

Са друге стране, лабуристи су најавили да ће покушати да формирају мањинску владу, а осим промене у вези са „брегзитом“, планирају и радикалну промену фискалне политике.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала