Ухапшен мозак операције: Он управља опасном игром „Плави кит“ (видео)

© YT/BrandNewsХапшење, Плави кит
Хапшење, Плави кит - Sputnik Србија
Пратите нас
Особу која је наводни „мастермајнд“ иза суицидног култа чији су циљ била рањива деца и која је осмислила игру „Плави кит“ ухапсила је полиција у Русији.

Његово име је Иља Сидоров и има 26 година, а оптужен је за подстицање деце на самоповређивање и позивање на самоубиство у изопаченој игрици повезаној с „Изазовом плавог кита“.

Споменута игра повезана је с преко 130 смртних случајева.

Деца која су се укључивала у игру добијала су налоге да се режу, гледају хорор филмове и да не спавају. Све то су били њихови „задаци“ унутар игре, а чини се како је намера била да се наштети менталном здрављу деце. Педесетог дана изазова, деца би добила упут да изврше самоубиство. 

Пре него што је ухапшен, Сидоров је у своју групу увукао око 30 деце из Москве.

Неконтролисано је јецао док га је полиција испитивала о смрти девојчице коју је наговорио да се баци под воз.

Руска министарка унутрашњих послова потврдила је његово хапшење и појаснила да је ухапшен у акцији која је покренута након што је Сидиров наговорио четрнаестогодишњу девојчицу да покуша самоубиство.

У његовом стану пронађено је пет мобилних телефона, таблет и неколико СИМ картица.

„Осумњичени је појаснио како је он администратор такозване самоубилачке групе која је имала 32 члана, од којих су сви били малолетни. Он им је задавао задатке којима је циљ био да себи нанесу повреде које би их подстакле на самоубиство“, изјавила је министарка.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала