СПС релаксирано чека одлуку о премијеру

© Tanjug / Драган КујунџићПотпредседник Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић даје изјаву новинарима
Потпредседник Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић даје изјаву новинарима - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседник Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић каже да социјалисти релаксирано очекују одлуку о имену новог премијера и да доминантнија улога социјалиста не значи нужно више ресора у влади.

„Важно да СПС има доминантнију позицију у кормиларењу друштвеним процесима и да јача сарадњу са СНС-ом“, рекао је Ружић гостујући на РТС.

Он је додао да је важно да се не заборавимо оно што је био предуслов политичке стабилности у Србији, брилијантна победа заједничког кандидата Александра Вучића на председничким изборима.

„Сматрам да је он са више од два милиона гласова властан да определи ко ће бити мандатар и који ће тим предводити Србију у сучељавањима са будућим изазовима“, рекао је Ружић.

Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић загонетан: Биће добар премијер или премијерка

Како је нагласио модел доминантнијег присуства је већ опредељен изборном кампањом и изборним резултатом, а да је СПС показала да јесте незаобилазни фактор политичке стабилности.

„Није важно имати само премијера или министра. Мислим да је важније да фронт или савез две најважније политичке странке у Србији ојача и да много бржим корацима наставимо да реализујемо стратешке циљеве“, појаснио је он.

Најважније је, каже он, да будући мандатар, ко год да се нађе на челу владе, да добро кормилари владом уз „потпуну сарадњу и сагласје са председником државе“.

Упитан да ли ће СПС, уколико не добије премијерско место имати више ресора у влади, он је рекао да жели да види СПС са доминантнијим присуством, а да су персонална решења ирелевантна.

„Не лицитирамо шта би било кад би било. Сазнаћемо сутра. Идућих дана ће се паковати читава конструкција будуће Владе Србије, која мора да одише успехом, снагом, државотворношћу“, рекао је Ружић.

Драган Марковић Палма и Ивица Дачић на консултацијама код Вучића. - Sputnik Србија
Палма: Премијер мора да има децу, или нема наш глас

Он је додао да грађане не занима да ли ће бити министри Пера или Жика, већ да ли ће они постићи зацртани циљ.

Упитан да ли би се изненадио да он добије министарско место, Ружић је рекао да га у политици више ништа не изненађује, али да се тиме не бави.

„Могу да помогнем Србији, ако будем позван, на начин на који најбоље знам и умем. Мислим да сам увек то чинио када сам имао прилику. Да ли ће се то догодити — није важно. Важно да СПС има доминантнију позицију у кормиларењу друштвеним процесима и да јача сарадњу са СНС“, закључио је Ружић.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала