Спутњик значи тачно

© SputnikСпутњик студио
Спутњик студио - Sputnik Србија
Пратите нас
Лажне вести које стижу са друштвених мрежа јесу моћан алат за сервирање дезинформација, а обавеза сваког медија је да вест пре него што објави провери из више извора, рекла је уредница РТС-а Весна Дамјанић.

 

Она је гостујући у емисији „Тако стоје ствари“, која се бавила темом „Хоће ли новинарство преживети пост истину“, споменула нашу агенцију као кредибилан извор информација.

Одговарајући на питање да ли би без провере прочитала неку вест која је објављена на Твитеру, а да се ради о неком терористичком нападу, Дамјанићева је рекла да се код таквих инфорамција прво гледа ко је извор.

„Али извор је Спутњик. Одмах се гледа ко је извор. Морала бих да проверим још једном, и то посебно немачке медије“, прокоментарисала је Дамјанићева напад који се у том тренутку догодио у минхенском метроу.

Упоређујући некадашње време са данашњим, она је подсетила да је за новинаре раније било најважније да први објаве вест, док је данас најважније да први објавите тачну вест.

„Информацију са интернета је доста тешко проверити, а врло често ни сами новинари нису сигурни у њену веродостојност. Ако се томе дода и чињеница да постоје они који пласирају неистините вести, такозвани спин-доктори, ситуација се додатно усложњава“, закључује она.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала