Дачић преломио: Гласаћемо за Ану Брнабић, очекујемо четири ресора

© Tanjug / Раде ПрелићИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Социјалистичка партија Србије гласаће за избор Ане Брнабић за премијера Србије, а из те партије очекују да им се повере четири ресора, саопштио је лидер СПС Ивица Дачић.

Дачић је то рекао новинарима након седнице Председништва, а пред седницу Главног одбора странке, и навео да су разговарали и о кадровским решењима СПС у новој влади.

Александар Вучић и Ивица Дачић - Sputnik Србија
Распад владајуће коалиције: Ко не гласа за Ану — прелази у опозицију

Дачић је прецизирао да је реч о Славици Ђукић Дејановић, Александру Антићу и Бранку Ружићу, којег социјалисти виде као министра јавне управе и локалне самоуправе, те о њему самом као потпредседнику Владе и министру спољних послова.

Међутим, додао је Дачић, социјалисти су заинтересовани и за Министарство екологије, уколико га буде, али је навео и да о том кадровском решењу нису разговарали, јер је то још хипотетичко питање.

Како је рекао, са ЈС још нису разговарали о ставу те странке да неће гласати за Брнабићеву, и тек ће разговарати.

Дачић није могао да коментарише то да ли у Српској напредној странци има оних који неће гласати за Брнабићеву.

Истакао је да је то унутрашња ствар напредњака, али и додао да треба имати у виду да је то предлог Александра Вучића, као и да ће се, према закону, ићи на изборе ако не буду испоштовани рокови за формирање владе, а избори, како је навео, нису потребни.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала