00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
16:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
17:00
60 мин
ОРБИТА КУЛТУРЕ
10:00
120 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Беба и Лола „Београдски играчки центар“: Енергија међу људима је највећи покретач
16:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Пјаф“
16:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Како изгледа полувековно дружење са гитаром
17:00
30 мин
ЕНЕРГИЈА СПУТЊИКА
Субвенције од 20.000 евра за кров над главом породицама са децом
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Најбољи кувар света открива рецепт за омиљено јело енглеске краљице (видео)

Рижото светски познатог кувара Енрика Дерфлингера
Рижото светски познатог кувара Енрика Дерфлингера - Sputnik Србија
Пратите нас
Познати кувар Енрико Дерфлингер у интервјуу за Спутњик открива рецепт за његов широм света познати рижото који је кувао енглеској краљици, а захваљујући којем је добио награде за најбољег кувара Италије, Европе и света.

Како каже, прво је неопходно имати добар пиринач, а остaло је све лако.

За рижото вам је потребно само 4 или 5 састојака. Свеже биље, добар пармезан, добар маслац, црвени сицилијански гамбори. Помешајте све то и добићете изванредно јело.

Рецепт за „Рижото краљице Викторије“:

— 350 г карнароли пиринча;

— сицилијански црвени шкампи (10-12 комада);

— 35 г маслаца;

— 35 г пармезана;

— 1 шоља савојског сувог вермута на почетку и пола шоље на крају;

— помешати свеже биље мајчине душице и комораче, мало уља и лука и рибље чорбе припремљене са љускама шкампа, целер и шаргарепу.

Припрема:

Путин пије - Sputnik Србија
Ексклузивно: Славни кувар открива „најсочније“ детаље о Путину, Бушу... (видео)

Пустите да се лук осуши у тигању, после га ситно исецкати и пропржити са путером и маслиновим уљем, затим додати пиринач. Добро пропржити, помешати са пенушавим белим вином и додати мало рибље чорбе. Динстати око 15 минута. На почетку додати 2/3 ољуштених шкампа, а преостале скувати са пиринчем. На крају помешати маслац, пармезан, маслиново уље, свеже зачинско биље и чашу сувог вермута.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала