Вучић: Са Хојтом о свему, осим о Нишу

© Tanjug / Сава РадовановићБрајан Хојт Ји и Александар Вучић у Вили Мир у Београду.
Брајан Хојт Ји и Александар Вучић у Вили Мир у Београду. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је на билатералном састанку са замеником помоћника државног секретара САД Брајаном Хојтом Јијем разговарао о свим питањима, као и о својој посети Вашингтону 17. јула, али не и о Руско-српском хуманитарном центру у Нишу.

Вучић је рекао да су он и гост из САД, који је присуствовао јучерашњој свечаности у Палати Србија, прошли буквално све теме: однос Србије и САД, економске и билатералне односе, дијалог у Бриселу, региону и улогу Србије у региону.

Председник Србије Александар Вуцић са лидерима региона током заједницког фотографисања на свечаности поводом преузимања дужности председника Србије. - Sputnik Србија
Добри односи са Западом и искрено пријатељство с Русијом (фото, видео)

Како је рекао српски председник, у разговору је хтео да смањи улогу Србије у региону и да се више разговара о питањима Србије и САД, али да је у пријатељском тону разговарано о свим питањима.

На инсистирање новинара, Вучић је рекао да Руско-српски хуманитарни центар у Нишу уопште није био тема, да јесу о томе разговарали на претходном сусрету, али овај пут не.

Он је додао и да је разговарано о дијалогу са Приштином и модалитетима тог разговора.

Тема је било и то са ким ће све разговарати у Вашингтону, како на најбољи начин приказати америчким бизнисменима пословни амбијент у Србији и како да што више њих инвестира у нашој земљи, казао је Вучић.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала