Путин испричао како је то бити „007“

Пратите нас
Руски председник Владимир Путин открио је да је током своје службе у совјетској обавештајној служби тесно сарађивао са оперативцима који су били убачени у стране земље.

Путин се прикључио КГБ-у 1975. године и служио је у Дрездену од 1985. до 1990. године. У пензију је отишао са чином потпуковника, када се Совјетски савез распао.

Детаљи његове обавештајне службе деценијама су били мистерија, све до ове суботе када је дао интервју за ТВ канал „Русија 1“.

„Сав мој рад у органима совјетске спољнообавештајне службе био је повезан не само са спољнообавештајном службом, већ управо са тајном службом. И знам какви су то људи. То су посебни људи, посебних квалитета, посебног мишљења, ти људи имају посебну врсту карактера“, рекао је Путин у интервјуу.

Како је рекао, не може свако да напусти свој живот, своје најмилије, своју породицу и земљу на много година и посвети се служењу отаџбини.

„То могу само изабрани. Ово кажем без икаквог претеривања. Тајни агенти живе са таквим приступом послу, земљи, народу. То су посебни људи. Желим им срећу, благостање, сигуран сам да ће чути моје речи“, рекао је шеф државе.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала