Дачић објаснио везу између бенседина и ЕУ

© Sputnik / Радоје ПантовићИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Идеја ЕУ је бенседин у односу на тензије које постоје на Западном Балкану и не само на Западном Балкану, већ у целом региону, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић.
Александар Вучић и Федерика Могерини - Sputnik Србија
Вучић са Могеринијевом о убрзању европског пута Србије

Дачић, који је у Дубровнику учествовао на скупу процеса сарадње у Југоисточној Европи, нагласио је да је важно да постоји дијалог између учесника тог процеса — земаља у том региону, да се тражи заједнички поглед на будућност и „да у свему томе имамо у виду да ЕУ јесте најпопуларнија на Балкану“.

„Свуда се полако преиспитује улога и начин функционисања ЕУ. На Балкану је тај ниво поверења и жеље да се уђе у ЕУ и даље веома висок. Зашто? Говорио сам у Хрватској да је бенседин лек за смирење који се код нас највише пије. Идеја ЕУ је бенседин у односу на тензије које постоје на Западном Балкану и не само на Западном Балкану, већ у целом региону“, казао је Дачић.

„Ја још нисам срео припаднике народа који се толико стиде што су из једног дела Европе, као што смо то ми који смо са Балкана. Ја, напротив, то кажем са поносом, не мислим да су бољи од нас, мислим да су они изазвали све те ратове који су постојали на Балкану“, навео је Дачић.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала