Вулин: Жилаво ћу се борити за Србију

© Tanjug / MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOSLJAVANJE, BORACKA I SOCIJALNA PITANJAАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија
Пратите нас
Нови министар одбране Александар Вулин у првом интервјуу од преузимања дужности каже за „Информер" да ће се тврдоглаво и жилаво борити за суверенитет, самосталност и чување територијалног интегритета Србије.
Александар Вучић, председник Србије - Sputnik Србија
Вулинов је први метак, воли да пуца...

Он признаје и да осећа велико оптерећење јер ће морати да испуни очекивања врховног команданта и некадашњег министра војног, а сада председника Александра Вучића, али војнички поручује: „Ни код Вучића, ни у војсци не постоји одговор ’Не могу‘“, наводи се у онлајн издању „Информера“.

„Е, тиме ћу се и ја водити! Борићу се за Србију и наставити политику коју је својевремено трасирао господин Вучић као министар одбране. Дакле, да сами доносимо одлуке и стварамо армију која ће чувати и наше небо и нашу земљу. Потпуно ћу се држати политике војне неутралности“, истакао је Вулин.

Он је оценио да то неће бити лако, с обзиром да смо окружени НАТО-чланицама, поготово што је Србија мала земља која није превише богата.

„Војна неутралност је веома скупа јер сами морате да улажете у своју армију. Ипак, што имате снажнију војску, то ћете бити јачи и дипломатски и економски“, напоменуо је Вулин.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала